Soorten Grind en “steentjes”

Grind en split zijn meestal één van de goedkopere mogelijkheden.  Bestudeer wel even de nadelen van dit materiaal.  Voor een degelijke oprit aanleg met stabilisatie matten, is het aangewezen om ervaren vakmannen aan het werk te laten. 

Soorten grind en steentjes

Siergrind

Siergrind wordt heel vaak gebruikt voor opritten en in de tuin.  Grind op een een tuinpad is een interessante en goedkope toepassing.  Een oprit van grind is zeker één van de goedkoopste opties.  Er bestaan 3 soorten grind: berggrind, riviergrind en zeegrind.

Wat is het verschil met split?
Grind is ronder van vorm, want split heeft veel hoekjes.  Split is eigenlijk niet iets interessanter voor de oprit, omdat het beter blijft liggen als de auto erover rijdt.
Split is ook makkelijk te belopen.

 


Nadelen siergrind

  • Maakt lawaai
  • Iets lastiger in onderhoud dan een plat vlak
  • Er ontstaan sporen als de auto erover rijdt

Voordelen Siergrind

  • Heel goedkoop
  • Gemakkelijk aan te leggen
  • Grind is waterdoorlatend

Oprit met steentjes

Het is nog steeds populair om de oprit met steentjes aan te leggen.   Het komt natuurlijk omdat het een goedkoop materiaal is , maar ook omdat het heel eenvoudig is om aan te leggen, veel mensen doen het zelf.

Wat zijn die steentjes nu eigenlijk?
Men zegt steentjes, maar eigenlijk is dit een verzamelnaam van alle kleine steentjes die men kan gebruiken voor de aanleg van opritten of een tuinterras.
Je hebt grind, kiezels en split.  De afkomst van deze steentjes bepaalt de kleur.  Er zijn grijze , blauwe, witte, gele en beige steentjes.

Waar moet ik opletten bij de aanleg van de oprit of terras met steentjes?
Een goede fundering is natuurlijk belangrijk, anders kunnen er vlug verzakkingen optreden.

 

 

Andere populaire materialen

kleiklinkers mechelen16x9

Klinkers

Oerdegelijk materiaal zijn kleiklinkers.  Er is voor ieder wat wils. Redelijk duur in aanleg maar het is wel het meest gegeerde materiaal voor een oprit aanleg.

Natuur steen

Denk je dat natuursteen te duur zal zijn?  Heb je al de voordelen  bekeken?  Door zijn duurzaamheid is natuur steen op lange termijn zeker niet zo duur.

gepolierde beton 16x9

Gepolierd beton

Tegenwoordig redelijk populair door zijn strakke look.  Als je voor gepolierde beton zou kiezen, lees dan hier verder over de nadelen en de voordelen.

Contacteer ons

Lange Nieuwstraat 87, 2800 Mechelen

015 865 252

klinkerwerkenmechelen@gmail.com